Beboermøde den 12. september 2017

Afdeling:
Tambosundvej
Referent:
Frank Larsen
Dato og kl.:
12. september 2017 kl. 19:00
Sted:
Aktivitetshuset, Sallingsundvej 75
Deltagere:

Afdelingens beboere, Simon Espersen fra organisationsbestyrelsen, økonomichef John Svalgaard. byggeteknisk chef Michael Knudsen.

Mødet var indkaldt over to omgange og første varsel om mødet indbød til afdelingens fælleshus kl. 19.00. Men da det ikke var muligt at afholde mødet i fælleshuset på grund af den igangværende renovering, blev stedet ændret til Aktivitetshuset og der blev udsendt en ny indkaldelse, hvor tidspunktet var anført til kl. 18.00 med opstart af spisning før selve mødet. Da de forskellige tidspunkter havde skabt lidt forvirring blev beboermødet ikke startet som oprindeligt anført kl. 19.00, så kunne de, som ikke havde bemærket at tidspunktet var ændret, møde op.

1: 1: Valg af dirigent

Formand Anne Tidemand-Dal bød velkommen og foreslog at Simon Espersen fra organisationsbestyrelsen, blev valgt til dirigent, hvilket forsamlingen vedtog. Dirigenten takkede for valget og konstaterede at beboermødet var lovligt indvarslet iflg. vedtægterne og forsamlingen var beslutningsdygtig. Dirigenten overdrog derefter ordet til formanden for aflæggelse af bestyrelsens beretning.

2: 2: Afdelingsbestyrelsens årsberetning

Formanden fortalte om de ting bestyrelsen havde arbejdet med i det forløbne år. Nye affaldsstativer på stien mellem Oddesundvej og Tambosundvej, som i særlig grad sat op for at blive benyttet til efterladenskaber fra luftning af hunde og katte. Hvis de bliver benyttet efter hensigten vil det være mere sikkert for at dem som går/leger på græsarealerne, idet der ikke er så stor fare for at træde i diverse efterladenskaber.
Alle bump er blevet monteret på vejene for at sænke farten. Bestyrelsen opfordrer stadig til at hastighedsgrænsen på 15km/t bliver overholdt af hensyn til legende børn på vejen, hvilket desværre ikke altid er tilfældet nu.
Bestyrelsen har også haft opmærksomhed på molokkerne som et af bestyrelsens arbejdsområder, både nu og fremover med særligt fokus på affaldssortering. Vi som er beboere er ikke altid gode nok til at sortere vores affald korrekt. Vi smider f.eks. jern/plastic mv. i molokken til haveaffald når dette sker får afdelingen en ekstraregning for sortering af haveaffaldet. I dag er der desværre kun én molok til haveaffald og én til plastic/metal, som er placeret på nederste vej bagved fælleshuset. Der arbejdes med at få alle molokkerne mere ensartede til at være ens, således at der er plads til plast/metal/haveaffald flere steder. Et par spørgsmål fra salen omkring molokkerne og de nys opsatte affaldsbeholdere blev besvaret under beretningen. Bestyrelsen oplyste særligt at det ikke længere er muligt at aflevere storskrald i afdelingen, men at man selv skal skaffe sig af med storskrald. Det er således ikke tillaldt at stille affald ved siden af molokkerne.
Renoveringen af Fælleshuset forventes at være færdigt til oktober 2017. Der er blevet lagt kampesten rundt i området for at undgå, biler parkerer på steder, som ikke er udlagt til dette formål. Fra forsamlingen blev der gjort opmærksom på, at der var enkelte bilister der kører på stiarealerne mellem Sallingsundvej og Tambosundvej, bestyrelsen vil selvfølgelig også se nærmere på hvordan dette kan løses.
Der ligger en plan for grønne områder ud mod Boddumvej og Hvalpsundvej, men bestyrelsen ved ikke hvornår planen bliver iværksat. Det er en generel plan som gælder for hele Sundparken. Bestyrelsen holder sig løbende orienteret om projektets fremskriden.
Der er blevet opsat et nyt skilt med oversigtskort over Tambosundvej, ved indkørslen til området for bedre oplysning til gæster og udrykningskøretøjer m.fl. Fra salen blev der gjort opmærksom på at de opsatte skilte med husnumrene er misvisende, da numrene er anført modsat den rigtige rækkefølge - Bestyrelsen følger op på dette.
Bestyrelsen har også taget beslutning om at referater fra bestyrelsens møder skal husstandsomdeles, og efterlyste derfor tilbagemelding på om det er noget bestyrelsen bør fortsætte med.
Da der er hel del af træer og buske, som er gået ud, er det et indsatsområde som bestyrelsen vil arbejde videre med i den kommende periode.
Bestyrelsen arbejder lige nu med et udendørs råderetskatalog som forventes at være færdigt i løbet af efteråret, så der kan indkaldes til et ekstraordinært beboermøde, her i efteråret, for drøftelse og vedtagelse af det.
Anné overtog beretningens del omkring de aktiviteter, som i hovedsagen foregår i og omkring Aktivitetshuset. Bl.a. om en nært forestående tur til Moesgaard Museum og andre arrangementer som Halloween den sidste lørdag i oktober, samt et julearrangementet. Der blev også efterlyst nogle aktive hænder (frivillige) til at hjælpe med ved udførelsen af det praktiske ved arrangementerne.
Dirigenten satte derefter beretningen under afstemning og den blev godkendt ved håndsoprækning.

3: 3: Forelæggelse og godkendelse af budget for 2018

Økonomichefen John Svalgaard fra Himmerland administration gennemgik budgettet for 2018. Han konstaterede, at der ikke ville være huslejestigninger og at budgettet alt i alt måtte siges at være positivt.
Budgettet blev efterfølgende godkendt ved håndsoprækning.

4: 4: Indkomne forslag

Der var indsendt forslag fra Ingrid Christensen i nr. 45 st.th. Dirigenten startede med at afvise punkt 1, om en hyggesnak aften /undervisnining etc., idet dette forslag ikke var noget der kunne stemmes om og henviste det til at blive behandlet på punktet eventuelt.

Punkt 2 var et forslag om tilladelse til at holde 2 hunde eller 2 katte eller 1 af hver. Til dette forslag bad dirigenten om at forslagsstilleren præcisererede hvad det var man skulle stemmes om, resultatet blev at afstemningstemaet skulle være om man i hver husstand måtte holde 2 husdyr med 4 ben. Det blev vedtaget at afstemningen skulle foregå skriftligt. Forsamlingen vedtog at økonomichefen John Svalgaard og varmemester Bent Bisgaard skulle udgøre aftenens stemmeudvalg. Der blev afgivet 75 stemmer hvoraf 28 stemte ja til forslaget og 47 stemte nej. Forslaget blev derfor nedstemt.

Punkt 3 fra forslagsstilleren om tilladelse til løsgående katte blev afvist, idet vi som beboerforening ikke kunne stemme imod landets gældende love som afviser at lade katte gå løse, dirigenten fastslog derfor at vi ikke har mulighed for at afkriminalisere de løsgående katte.
Der blev fra forsamlingen påpeget, at der er mange, der har 2 husdyr og dermed omgår afdelingens husorden. Formanden anførte, at bestyrelsen ikke virkede som politibetjente og opfordrede til at afdelingens husorden efterleves. Evt. anmeldelse af 2 husdyr skal anmeldes til administrationen.

Punkt 4 om opstart af en dyrevenners klub blev ligeledes henvist til punktet eventuelt.
Fra Brian Jørgensen i nr 39 var der forslag om at lukke revnen mellem facaden og altanen. Til at svare på dette forslag var inviteret Michael Knudsen fra Himmerlands byggetekniske afdeling. Han orienterede om den verserende retssag vedrørende de i afdelingen anvendte mgo plader til beklædningen. Han kunne fortælle, at de mgo plader som voldgiftssagen handler om, vil Himmerland sandsynligvis starte udskiftning af til næste år, uden at vente på voldgiftssagens resultat. Samtidig med opsætning af de nye plader, vil der blive lavet en lukning af mellemrummet mellem facade og altaner. Forslaget blev efter denne gennemgang trukket tilbage i forventning om, at det ville blive effektueret i forbindelse med udskiftningen af facaderne.
Ved drøftelsen af forslaget blev der rejst spørgsmål omkring urenheder på vinduerne som er næsten umuligt at fjerne. De stammer sikkert fra aluminiumslisterne og træpladernes imprægnering med brandhæmmende kemikalier. Forskellige muligheder blev drøftet om hvordan man kan fjerne urenhederne, ingen eksakt løsning kunne anvises, Michael Knudsen ville undersøge sagen nærmere og sørge for at vi får et svar på løsningen af problemet -bestyrelsen arbejder videre hermed.

Brian Jørgensen i nr 39 havde også indsendt forslag om afstandsmål ved brug af grill i have og på altan i forhold til de angivne mål i den foreslåede husorden. Dette forslag blev afvist, idet der foreligger brandlovgivning på området, og husordenen er i overenstemmelse hermed.
Brian Jørgensen i nr 39 havde også forslag om etablering af et sted, hvor det ville være muligt at pumpe cykler og knallerter ved hjælp af en kompressor. Forslaget blev vedtaget uden afstemning og det blev pålagt bestyrelsen at finde et velegnet sted for dette.
Brian Jørgensen i nr 39 havde også et forslag om en højtryksrenser til rensning af fliser og altaner for alger. Forslaget blev diskuteret og Michael Knudsen fra byggetekniknisk afdeling anbefalede brug af kaustisk soda, idet dette er meget basisk, hvilket betonfliser også er. Man skal imidlertid passe meget på stål- og aluminimumoverflader ved brug af stoffet, da stoffet går i forbindelse hermed og skaber grimme overflader. Forslagsstilleren trak forslaget efter anbefalingen fra byggetekniskafdeling, idet byggeteknisk afdeling sammen med bestyrelsen ville undersøge egnede løsningsmuligheder. Bestyrelsen vil arbejde videre og undersøger om der er andre alternativer der kan være anvendelig, ligesom der arbejdes på en vejledning.

Dernæst blev bestyrelsens forslag om vedligeholdelsesreglementet fremlagt. Rettelserne blev gennemgået af Anne, efter en debat omkring bl.a. snerydning af trapper, samt hvordan man forholder sig ved opdagelse af fejl og mangler ved f.eks. trapperne som løse bolte mm. Der blev oplyst, at alt vedrørende vedligeligholdelse skal meldes til varmemesteren/Himmerland Service. Vedligeholdelsesreglementet blev vedtaget ved håndsoprækning.

Sidste punkt under indkomne forslag var bestyrelsen forslag om en revideret og opdateret husorden. Ændringerne blev gennemgået af formanden, ligesom der var en debat, hvor parkeringsregler for tungere køretøjer blev drøftet. Der var desuden en forespørgsel om eventuel opsætning af en markise, som blev afvist på grund af at facaderne ikke er konstrueret til at kunne modstå vægten af en sådan. Der blev også spurgt om der var noget man kunne sætte på vinduerne for at undgå eventuelt indkik. Michael Knudsen fra byggeteknisk afdeling foreslog at sætte selvklæbende folie på ydersiden af vinduet, dog uden belæg for om dette evt. ikke er tilladt iflg. Himmerland/producentens specifikationer. Efter debatten blev husordenen vedtaget ved håndsoprækning.

5: 5: Valg af 3 medlemmer til afdelingsbestyrelsen

På valg var Finn Thomsen - Frank Larsen - Henny Netteberg Jørgensen, alle tre meldte sig villige til at modtage genvalg, og forsamlingen genvalgte alle 3 uden modkandidater.

6: 6: Valg af suppleanter

Efter at formanden havde orienteret om, at bestyrelsen også inviterer suppleanter med til bestyrelsesmøderne blev der opstillet 4 kandidater til suppleantposterne, bestyrelsen havde forlods drøftet om hvormange suppleanter der ville være acceptabelt at have og der var enighed om 3 personer. Da der blev opstillet fire, blev der skriftlig afstemning, resultatet af denne blev:
1. suppleant Steen Jørgensen fra nr. 79
2. suppleant Ebba Kristine Schwalm fra nr. 10 st.tv.
3. suppleant Christian Phillip fra nr. 55 A
Af de 4 opstillede opnåede Bent Ole Christiansen fra 10 st.th. ikke valg.

7: 7: Eventuelt

Dirigenten påpegede at under dette punkt kan alt diskuteres, men intet kan vedtages.
Derefter gav han ordet til Inger vedrørende punktet om en dyrevenners klub. Dr var flere som syntes, at det var en god ide at starte en sådan klub.
Der var lidt kritik af at 1. års eftersynet ikke var blevet foretaget i alle lejligheder, herunder at der var løse havefliser, som ikke var blevet ordnet. En havde klaget over en terrasse og flere gange fået oplyst at sagen er overdraget til Rasmus Hjorth, men havde efterfølgende stadig intet hørt om hvad der skulle ske.
Nogle ankede over at det udsendte materiale til beboermødet var hæftet sammen som en sag og med dagsordenen og tilmeldingen til mødet sat bagerst. Der blev opfordret til at dette ikke skete fremover, sagerne burde have været sat op som 6-7 individuelle hæftninger.
Nogle har klaget over indtrængende vand i garagerne, men der er ikke foretaget noget for at udbedre dette, det drejer sig bl.a. om garagerne nr 10 og 12. det indtrængende vand kommer ind ved bagvæggen og utæt tag. Beboere opfordres til at kontakte varmemesteren og Himmerland Service, når der opdages uregelmæssigheder både ved garagerne og andre steder i afdelingen.
Mødet slut 21.40

Søg dokumenter
Tryk her for at søge
Se boliger
 
Navigation

Administrationsadresse

Himmerland Boligforening
Rendsburggade 22
9000 Aalborg

Tlf: 96 31 52 00

Cvr: 35 77 30 10

EAN: 5790001970789
© 2024 abhim.dk
 
 
Vi bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen Vi benytter funktionelle cookies til at få websitet til at fungere optimalt. De anvendes primært til anonym trafikmåling via Google Analytics, for at kunne analysere brugen af vores hjemmeside, så vi løbende kan forbedre funktion og indhold.

OK